Producţia de ceapă în lume


Ceapa uscată

In fiecare an se cultivează 54 de milioane de tone de ceapă uscată pe o suprafaţă totală de 3 milioane de hectare, în mai mult de 134 de țări. Producția s-a dublat în ultimii zece ani.

Cel mai mare producător este China, India și Statele Unite ale Americii. Aceste țări cultivează aproximativ jumătate din totalul de ceapă uscată.

Other countries, with annual production figures above 1 million tonnes, are Brazil, Iran, Japan, Pakistan, Turkey and Russia. The current average world yield stands at 17t/ha, but highest average yields of 40- 60t/ha are found in Korea, Japan, Europe and the USA. Leading growers can produce crops that exceed 100t/ha.

Less than 10% of all onions are exported. Average annual onion consumption equates to approximately 6kg of onions per person across the world. Americans consume nearly 16kg, but the highest consumers are Libyans with an average per capita consumption of around 30kg/year. Between 15-18% of onions are processed for use in food items such as soups, relishes and sauces.

Usturoiul

Usturoiul este a doua dintre cele mai cunoscute tipuri de ceapă. La nivel mondial, se cultivează 14 de milioane de tone de usturoi pe o suprafaţă de până la 1 milion de hectare, cu randament mediu de 12,3 t / ha. Cca. 70% din producţia mondială se realizează în China.

Din cauza efectelor benefice asupra sănătăţii atribuie usturoiului consumul a crescut enorm în ultimii ani în ţările occidentale. De exemplu, în Statele Unite ale Americii, consumul pe cap de locuitor este în prezent în jur de 1,5 kg / an, ceea ce este de trei ori mai mare decât valoarea de acum zece ani.

Praz

Prazul este o plantă extrem de importantă în ţările europene, unde se cultivează anual mai mult de 10 milioane de tone. Franţa este cel mai mare cultivator, iar randamentul european este de 25-30 t/ha.

Cele 4,5 milioane de tone de ceapă eşalotă cultivate în 43 de ţări pe o suprafaţă de 230 mii de hectare reprezintă numai aproximativ zece la sută din totalul producţiei de ceapă uscată. Cele mai mari țări producătoare: Mexic, Coreea de Sud, Japonia și China cu un randament mediu de 23 t / ha.

Ceapa verde și ceapa eșalotă

Crescute peste 230,000ha în 43 de țări, ceapa, de tip salata verde reprezintă mai puțin de o zecime din producția de ceapă uscată, la 4,5 milioane de tone. Cele mai mari producători sunt Mexic, Coreea de Sud, Japonia și China, cu randamente medii de 23T / ha.