Minimizarea putregaiului şi bolilor în cazul plantelor seminţoase

Mulți alți agenți patogeni care cauzează boli (ciuperci, bacterii, virusuri, nematod) atacă plantele semințoase. Ei atacă direct chiar şi fructul, făcându-le urâte şi neconsumabile, dar pot slăbi, de asemenea, pomii de mere prin rănirea sau atacarea frunzelor, trunchiului sau ramurile. Dăunarea pomilor reduce randamentul recoltei şi mărește susceptibilitatea pomilor pentru prejudiciul pomilor în timpul iernii şi la atacul altor paraziți.

Cele mai frecvente boli sunt scabia, putregaiurile şi mana de foc. Mana de foc limitează cel mai mult producţia de pere în Europa. Sunt frecvente şi atacurile de insecte și trematode. Alimentarea corectă a plantelor seminţoase este necesar pentru păstrarea sănătăţii plantelor seminţoasw şi pentru a le face mai rezistente la agenții patogeni.

Nutriția plantelor și putrezirea culturilor semințoase

Potasiu

Este important ca concentraţia de potasiu să fie în echilibru cu alţi cationi, mai ales cu calciul, deoarece absorbţia potasiului în măsură mai mare decât cea a calciului sporeşte riscul apariţiei fructelor putrezite şi a neregularităţilor fiziologice.

Calciu

Putregaiul poate fi redus la minimum prin utilizarea de calciu. Absorbţia repetată prin intermediul fructelor este eficient faţă de astfel de daune.

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia seminţoaselor