Minimizarea necrozei ciorchinilor în strugurii pentru vin


Necroza ciorchinilor (boabe umede) afectează legarea și coacerea fructelor. Se poate întâmpla în jurul înfloririi, caz în care se numește necroză ciorchinilor precoce, la schimbarea culorii boabelor sau mai târziu. Apariția acesteia este asociată cu condițiile meteorologice și nutriția culturilor.

În timpul infloririi, simptomele de necroză a ciorchinilor încep la alungirea pedicelului. Poate deveni necrotic, ducând la scăderea mugurilor de flori. Ulterior, întreaga secțiune a inflorescenței poate să se să moară și poate, sau nu, să cadă. Simptomele apar ca pete necrotice pe rahis sau peduncul. Ca urmare, aprovizionarea cu apă și substanțele nutritive este limitată, ducând la babe de struguri cu mai puțin zahăr, rămân acre și în cele din urmă zbarcite.

Nutriţia culturilor și necroza ciorchinilor la strugurii pentru vin

Magneziu

Necroza ciorchinilor este adesea asociată cu un deficit de magneziu și dezechilibrul de magneziu și azot. Cercetările sugerează că nivelurile scăzute de zaharuri din organele și fructele de depozitare conduc la acumularea de nitrați, în special în timpul perioadelor reci din timpul maturării. Două până la trei aplicații foliare de magneziu începând chiar înainte de schimbarea culorii boabelor minimizează problema.

Găsiți sfaturi Yara la fiecare problemă de sănătate a strugurilor pentru vin

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producția viței de vie