Sănătatea strugurilor pentru vin


Nutriţia culturii şi sănătatea strugurilor pentru vin

Azotul este o componentă a proteinelor și a compușilor metabolici implicați în apărarea contra bolilor. Controlul bolilor prin managementul azotului este, în general indirect, dar este un mijloc important de creștere a eficienței producției de struguri de vinificație.

Sa raportat pe larg faptul că aprovizionarea echilibrată și adecvată cu fosfor reduce stresul, îmbunătățește rezistența fiziologică și reduce riscul bolilor.

Potasiu singur sau în combinație cu azot, fosfor și alți nutrienți poate reduce la minimum severitatea bolilor, deoarece potasiu este implicat în mai multe procese metabolice ca regulator al mai multor căi fiziologice.

Calciul este un constituent al peretelui celular și al lamei mijlocii din celula din plantă, astfel relația directă dintre ionii de calciu și peretele celular explică parțial rezistența la invazia agenților patogeni. Acesta joacă un rol critic în lignificarea și maturarea lemnului, ceea ce conferă strugurilor de vin o toleranță mai mare la îngheț. Calciul este, de asemenea, foarte important în asigurarea elasticității pereților celulari, reducând impactul bolii și minimizând crăparea și separarea la sfârșitul sezonului.

Magneziul susține o creștere sănătoasă și dezvoltare a culturilor. Este o componentă a țesuturilor structurale și participă la funcțiile fiziologice și la procesele biochimice. Aplicarea îngrășămintelor pe bază de magneziu a determinat scăderea necrozei ciorchinilor.

Compușii sulfului și sulful afectează incidența și severitatea bolii în mod direct ca biocide și indirect prin creșterea mecanismelor de rezistență a culturilor. Furnizarea unei cantități insuficiente de micro nutrienți împiedică sănătatea culturilor deoarece micronutrienții sunt implicați în mai multe activități metabolice care susțin mecanismele de apărare și toleranță a culturilor împotriva bolilor.

Implicarea borului în lignificare și metabolismul fenolului indică beneficiul său în mecanismul de apărare a plantelor împotriva bolilor.

Cuprul este un cofactor al sistemelor enzimatice necesare pentru stimularea mecanismelor de apărare a plantelor împotriva bolilor.

Fierul este implicat în activitățile metabolice importante din timpul respirației, sintezei ADN și a fotosintezei si toate aceste procese joacă roluri majore în sistemele de apărare a bolilor din culturi.

Manganul este implicat în metabolismul carbohidraților și al nitraților, putând astfel să ofere posibilitatea unor efecte directe și indirecte asupra mecanismului de apărare a culturii.

Deficitul de molibden limitează creșterea culturii deoarece este implicat în sinteza şi reglarea hormonilor.

Zincul joacă un rol esențial în procesele de multiplicare a celulelor și, prin urmare, poate limita creșterea sănătoasă a culturii.

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producția viței de vie