Aplicarea Strategilor


În comparație cu multe alte culturi arabile, cum ar fi cerealele, rapița se distinge printr-o cerere semnificativă de nutrienți care are ca rezultat o mobilizare semnificativă a nutrienților. Cu toate acestea, rapița reîntoarce majoritatea acestor nutrienți în sol și, astfel, este o excelentă cultură premergătoare în rotație. În comparație cu absorbția totală, rapița produce 90% din potasiu și calciu, 83% magneziu, 66% sulf, 55% azot și 46% fosfor.

Azotul a fost de departe cel mai bine analizat nutrient al rapiței, luând în considerare rolul său important în randament, costul semnificativ al fertilizării azotate în costurile variabile ale rapiței și impactul asupra mediului al rapiței: calitatea apei (nitrați) , Calitatea aerului (amoniac), emisiile de gaze cu efect de seră (oxidul de azot) și consumul de energie.

Fosforul și potasiul trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare și fără a fi alarmiste, este normal să ne întrebăm încă o dată despre reducerea de trei ori a utilizării în Europa (3,1 pentru fosfor și 2,7 pentru potasiu) în intervalul de 40 de ani (sursa: IFA) În timp ce utilizarea resurselor alternative de deșeuri organice nu a crescut în aceleași proporții și, de asemenea, este adesea distribuită inegal.

În sfârșit, o alimentație echilibrată a rapiței necesită monitorizarea altor elemente: în principal magneziu, bor și molibden.

Pentru rapiță, ca și pentru toate culturile, practicile bune de fertilizare (cele mai bune practici de management) se bazează mai mult ca niciodată pe implementarea celor 4 "R":

Doza potrivită:

Cea mai eficientă și cea mai ecologică alegere a îngrășămintelor

Raționalizarea:

Anticipând și ajustând dozele de aplicare în funcție de necesitățile culturii

Momentul potrivit:

Împărțirea și sincronizarea aplicariilor pentru a maximiza eficiența și pentru a minimiza eliberarea în mediu.

Locul potrivit:

Practicile agricole de precizie pentru a reduce variabilitatea câmpului

Datele corecte din studiile și analizele culturilor împreună cu analiza solului sunt importante pentru luarea deciziilor corecte

Analiza datelor din cultură

Date privind absorbția nutrienților de rapiță în timpul fazelor de creștere și la recoltare este un instrument important pentru a sprijini decizia privind rata și timpul de aplicare a nutrienților.

Senzorii, precum Yara N-Sensor, pot fi utilizat ca ajutor pentru evaluarea stării frunzelor în rapița.

Datele de analiză a solului

Conținutul existent de nutrienți din sol este necesar pentru a ghida deciziile de aplicare a nutrienților. Informațiile privind conținutul de nutrienți din sol determină rata de aplicare a nutrienților. Analiza solului este necesară pentru a analiza și verifica pH-ul solului și riscul unei deficiențe grave a nutrienților, a solului mineral pentru plante disponibil pentru plante N pentru N, necesarul solului de P, K și Mg corelat cu disponibilul în plante.

Cifre şi fapte despre rapița

Recomandări Yara pentru fertilizare cultura de rapiță