Calciul şi calitatea Perelor


Calciul este critic pentru pere, în concentraţia fructului este necesar dublul valorii acceptate la mere. La perele din Europa conform normei acceptate la recoltare proporţia trebuie să fie de 10mg/100g masa.


A fost demonstrat faptul că furnizarea adecvată de calciu va reduce la minimum înainte de recoltare putregaiul uscat (Khuskia oryzae), apariţia petelor amare (cork spot), înverzirea de lucernă (alfalfa greening).

Formele de calciu utilizate atât pe frunze și pe sol au efecte benefice asupra apariţiei petelor amare şi a înverzirii de lucernă înainte de recoltare. Este acceptat în cadru larg faptul că raportul de azot:calciu se va păstra la un nivel mai mic de 6 pentru minimizarea apariţiei înverzirii de lucernă.

Utilizarea regulată este importantă. Opt tipuri de sulfatări foliare s-au dovedit eficiente în restrângerea sticlozităţii în cazul perelor japoneze.

Calciul îmbunătăţeşte şi suprafaţa fructelor (imaginea 66) iar conţinutul de calciu-nitrat îmbunătăţeşte rezistenţa în timpul iernii faţă de daunele de îngheţ (imaginea 67). Producătorii ar trebui să evite utilizarea excesivă a azotului, deoarece înmoaie țesuturile de muguri care poate crește prejudiciul.

Căutaţi îndrumarul Yara pentru toate problemele de calitate la soiurile de mere

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia seminţoaselor