Influenţarea raportului de zahăr / acid în cazul merelor


Aroma și gustul merelor se alfă în corelaţie cu nivelul de materiale uscate solide solubile din fructe, care sunt în principal zaharuri.  Materialele uscate totale solubile (TSS) sunt prin urmare, foarte importante pentru a măsura calitatea merelor.  Conform 0Brix, TSS-ul este apreciat cu refractometrie sau spectroscopie în infraroșu apropiat şi este posibil şi controlul maturizării şi dezvoltării fructelor, care sunt importante la stabilirea perioadei ideale de recoltare a fructelor. O nutriție echilibrată a plantelor poate afecta conținutul de TSS din fructe.

Nutriţia plantelor şi conţinutul de TSS din mere

Azot şi potasiu

Azotul are un efect pozitiv asupra conţinutului de TSS din fructele seminţoase. Potasiul joacă deasemenea un rol important in determinarea nivelului de dulceaţă a fructelor, aşa cum a fost dovedit prin analize efectuate în India cu măsurare 0Brix. °Brix-ul este folosit pentru aprecierea conţinutului de TSS, deoarece zahărurile solubile reprezintă de obicei 75 – 85% din materialele uscate solubile.

Magneziu, calciu si bor

Aciditatea soiurilor de mere este o caracteristică relevantă atât pentru piața produselor proaspete cât și pentru piața prelucrătoare. Aceasta este o componentă-cheie în determinarea aromei. Cu cât este mai mare aciditatea, cu atât va fi mai acidic gustul şi băuturile răcoritoare procesate din aceste fructe vor avea cu atât mai mult proprietăți de stingere a setei. Conținutul de acid din fructe trebuie ales aşa încât să satisfacă nevoile pieței.

Magneziul are un impact redus asupra acidităţii fructelor. Calciul şi borul deasemenea.

Căutaţi îndrumarul Yara pentru toate problemele de calitate la soiurile de mere

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia seminţoaselor